Na wat wikken en wegen hebben we beslist om de Boekstart-dag van 16 mei 2020 niet te laten doorgaan.  We hopen dat Boekstart op een andere manier een plek kan krijgen in geplande evenementen en campagnes.
Intussen kijken we alvast naar volgend jaar. Dan organiseren we de Boekstart-dag op zaterdag 22 mei 2021.

Vanuit ons kot hebben we nagedacht over wat te doen met de Boekstart-dag van 16 mei in tijden van corona. Na de nieuwe maatregelen van de federale overheid, hebben we beslist om ook de Boekstart-dag van zaterdag 16 mei 2020 niet te laten doorgaan. Onze beslissing sluit bovendien aan bij het besluit om ook de Week van de Opvoeding dit jaar als virtuele campagne te laten doorgaan en alle fysieke activiteiten te schrappen.

We vinden het erg jammer, want na de mooie eerste editie van vorig jaar, hadden we erg veel zin om de Boekstart-dag verder uit te bouwen.

De Boekstart-dag dient in de eerste plaats om ouders te laten zien dat ook de allerjongsten al welkom zijn in de bibliotheek en dat er ook voor hen een aanbod is. Die boodschap kan, los van de Boekstart-dag, ook tijdens de rest van het jaar uitgedragen worden!

Er is dan wel geen Boekstart-dag dit jaar, toch willen we jullie uitnodigen om de Boekstart-boodschap ook tijdens andere campagnes of gelegenheden in de loop van het jaar in de kijker te zetten. We helpen jullie later graag op weg met inspiratie!
 

Intussen kijken we alvast naar volgend jaar.
Dan organiseren we de Boekstart-dag op zaterdag 22 mei 2021.
Laten we daar met z'n allen een editie van maken die telt voor twee!