Tip Cover van Baby's eerste ontdekboek. Ik kijk, voel en speel!
Auteur
Roger Priddy
Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf

Baby's eerste ontdekboek. Ik kijk, voel en speel!

Dit stevige kartonboek zit boordevol spelideeën om met je jonge kind te doen: brullen als een leeuw, kruipen als een kever, kronkelen als een slang, springen als een konijn! Een fijn meegroeiboek. 

Speel- en voorleestips

Het boek is visueel erg prikkelend en het bevat verschillende voelelementen. Laat je kind op eigen initiatief op verkenning gaan in het boek. Benoem de dieren, maak samen de geluiden en doe de bewegingen na. De vele kleurrijke illustraties in vingerverf nodigen uit om ook zelf de vingerverf uit de kast te halen! Neem een grote rol papier, zet een vrolijk muziekje op, beschilder de voetzolen van je peuter en laat hem dansen op het blad! Bekijk de afdrukken, tel de tenen, vergelijk met de afdrukken in het boek: zijn de voeten van jouw peuter groter? Dezelfde kleur of anders? Wat kan je allemaal doen met je voeten? Springen, huppelen, dansen, op je tenen lopen, … Laat je peuter op jouw tenen gaan staan en stap zo door de huiskamer. 
Doe net hetzelfde met de handen! Tel de vingers, vergelijk de kleuren met die in het boek. Maak kleurrijke afdrukken en kader deze in als cadeautje voor de grootouders! Wat kan je allemaal doen met je handen? Klappen, kriebelen, zwaaien, wapperen, …  
Zing dit liedje en maak er bewegingen bij: 
Klap eens in je handjes 
Blij, blij, blij 
Op je boze bolletje, allebei 
Handjes in de hoogte 
Handjes in je zij 
Zo varen de scheepjes voorbij 
Zo varen de scheepjes voorbij…