Boekentips voor baby's en peuters

Inge Umans schrijft iedere twee maanden vier boekentips voor onze nieuwsbrief. Bij deze recente boekentips krijg je meteen ook speel- en voorleestips om met de boeken aan de slag te gaan. Een greep uit het aanbod vind je in onze boekenlijst.

Tip
Cover van Welkom in de stad!
Julie Mercier

Dit groot kartonboek maakt je wegwijs in de stad! Elke bladzijde bevat een ander aspect van de stad: maak kennis met het chaotische verkeer, ga mee winkelen, kuieren door het drukke stadscentrum, breng een bezoekje aan het politiebureau en het ziekenhuis om dan tot rust te komen in het park. Een aanwijsboek met meer dan 50 flapjes voor peuters die houden van details. 

Tip
Cover van Tummy Time - Boerderij
Louise Lockhart

Plat op zijn buikje voor dit harmonica-boek maakt je baby kennis met de dieren van de boerderij – en met zichzelf in het spiegeltje op de laatste bladzijde! Aan de voorkant staan alle dieren in het landschap, aan de achterkant worden ze apart geportretteerd.  

Op zoek extra inspiratie? Ontdek de Boekenzoeker-webinars!

Boekenzoeker helpt kinderen (en hun ouders) en professionals om geschikte boeken te vinden. Via een reeks webinars ben je snel op de hoogte van het actuele en diverse boekenaanbod. Het webinar waarvan je de video hierboven ziet, richtte zich op boeken voor baby’s en peuters. Bekijk deze webinar hierboven, en schrijf je gerust in voor de andere webinars.’

Het Boekstart-webinar van mei 2024, vol boekentips voor baby's en peuters!

Cover van Eerste woordjes : Vincent
Dit originele kartonboek is een woordenboek met zeven woorden gekoppeld aan een schilderij van Vincent van Gogh. Woordjes leren gaat hier hand in hand met een eerste kennismaking met kunst!
Cover van Tutti frutti : welk fruit zit er achter elk vormpje verstopt?
Charlotte Love
In dit speelse kartonboek ontdek je niet enkel lekkere stukjes fruit achter de kijkgaatjes maar kan je ook nog leren tellen!
Cover van Wat zegt de kleine krokodil op vakantie?
Eva Montanari
Kleine krokodil is op vakantie en gaat een dagje naar zee! Spelen en ontdekken; een dag vol bijzondere geluiden: een rinkelende fietsbel, meeuwen en boten, ruisende golven, een la-la-la-radio en een sissende bbq. Sfeervol en veilig.
Cover van Slaap lekker!
Ingela P. Arrhenius
Dit tekstloos prentenboek in een bijzondere vorm onthult bladzijde na bladzijde een ander onderdeel van mogelijke slaaprituelen: van in bad gaan, tanden poetsen, een verhaaltje lezen tot zingen met je knuffels.
Cover van Poes!
Cat Parker
In dit grappige prentenboek gaan mama en haar kindje wandelen. Het kindje ziet en wijst naar een poes, die op elke prent opduikt. Mama heeft duidelijk niet door waar haar kindje naar kijkt en wijst want ze verbetert haar kindje steeds door te zeggen…
Cover van Dit dier hier : 30 raadrijmpjes over dieren
Rian Visser
Een boek vol raadrijmpjes over dieren. In een kort beschrijvend rijmpje worden de kenmerken van het dier omschreven en zie je het dier ook in de tekening. Een fijne manier om het taalgevoel van jonge kinderen aan te wakkeren en hun woordenschat en…
Cover van Slaap zacht
Meritxell Marti, Xavier Salomó
Bedtijd! In dit schuifboekje gaan de maan, de sterren, de boom, de kat, de eekhoorn, het huis en het kindje slapen. Wie is er ’s nachts wakker? Je kindje kan zelf de oogjes sluiten door het schuifje naar beneden te schuiven. Oogjes toe, slaap zacht!…
Cover van Handboekje voor op het potje gaan
Paule Battault
Iedereen gaat naar de wc: mama’s, papa’s, dieren, baby’s…Maar baby’s dragen luiers, tot ze daar te groot voor worden. En omdat de wc te groot is voor peuters, is er gelukkig het potje!
Cover van Wat zie je in de tuin, nijntje?
Dick Bruna
Een stoffen leporello boekje in zwart en wit met diertjes die je in de tuin kan tegenkomen: een mus, een worm, een bij of een poes. Ga samen met Nijntje op ontdekking!
Cover van Mijn eerste natuurgids: Ik zie een eend
Kay Vincent
In dit flapjesboek leren we op elke bladzijde een andere vogel kennen. Prikkelende vragen met antwoorden verstopt onder flapjes maken van dit boek een eerste weetjesboek voor peuters.
Cover van Het neus, tenen en buikboek
Sally Nicholls
Dit boek nodigt je uit om speels samen met je kindje zijn hele lichaam te ontdekken: van duwen op de neus, kusjes op de wang, kiekeboespelletjes met de handen tot kriebelen aan de tenen.
Cover van George & Paul - in de war
Joost van den Bosch
George en Paul, twee blokkendoosmannetjes, gaan voetballen. Hun bal komt hoog in een boom terecht. Wat nu? Met extra blokken maakt George zijn armen superlang en plukt zo de bal uit de boom! Met die blokken kunnen ze zichzelf nog meer omvormen! Paul…
Cover van Een cadeautje voor jou!
Janik Coat
Een kartonboek boordevol cadeautjes! Je kan de zeven gekleurde olifanten als een puzzelstuk uit het boekje halen en zo samen met je kind het verhaal maken: elke olifant brengt een ander cadeautje mee: voor wie is de ballon? Wie krijgt de bloemen of…
Cover van Een bos vol dieren : mijn speeltapijtje
Sarah Andreacchio
Dit ‘boek’ is eigenlijk een speeltapijtje: je kan het ophangen aan het bedje of de speelbox van je baby of openvouwen op de grond en je baby al kruipend op ontdekking laten gaan!
Cover van Baby's eerste ontdekboek. Ik kijk, voel en speel!
Roger Priddy
Dit stevige kartonboek zit boordevol spelideeën om met je jonge kind te doen: brullen als een leeuw, kruipen als een kever, kronkelen als een slang, springen als een konijn! Een fijn meegroeiboek.
Cover van Goedemorgen/Slaap zacht
Laura Van Bouchout
Een zacht knisperend boekje in zwart-wit dat openvouwt als een harmonica. Aan de ene kant zie je afbeeldingen van een baby die zich klaarmaakt om te gaan slapen, aan de andere kant knuffelt de baby zijn konijn klaarwakker.
Cover van Groot, groter, grootst
Xavier Deneux
In dit grote, stevige kartonboek maken we kennis met GROTE dieren: de kalkoen, maar die is niet de grootste, vervolgens de beer, ook al niet de grootste, dan volgen de walrus, het nijlpaard en de olifant. Als grootste dier sluit de blauwe vinvis het…
Cover van Kom je thuis, klein konijn?
Carolina Búzio
In dit kartonboekje zoeken een klein konijn, een kleine vos, een kleine beer en een kleine uil de weg naar hun huis. Het schijfje waarop de dieren zijn afgebeeld kan makkelijk over het uitgesneden paadje tot aan het hol of nest geschoven worden…
Cover van Mijn eerste jungledieren
Margaux Carpentier
Hier zie je de jungledieren, maar er zijn vier verschillende uitgaves van deze blokboekjes. Vier doosjes om te stapelen! Maar naast het bouwen van een blokkentoren kan je hier nog veel meer mee doen. In elk doosje zit een verrassing, afhankelijk van…
Cover van Ebbie speelt verstoppertje
Marjet Huiberts
Het is bedtijd maar Ebbie wil eerst nog vestoppertje spelen. Waar kan hij zich verstoppen? Achter de bank? In de kast? Tussen de gordijnen? Onder de tafel? Een leuk Ebbie-boek om voor het slapengaan voor te lezen, want eigenlijk heeft Ebbie vooral…

Op zoek naar meer boekentips?

Boekenzoeker helpt je verder. De Boekenzoeker-website bulkt van de boekentips. Zoek op leeftijd, op genre of op thema en vind een boek dat perfect bij je past!