Babypakket

In het pakket dat je in een Boekstart-gemeente krijgt als je kind zes maanden oud is, zit een eerste zacht voelboekje. Daarnaast vind je er ook de infobrochure ‘Baby’s houden van boeken. Een gids voor grote mensen.’ en de Boekstart-groeimeter in terug.

Woon je in een Boekstart-gemeente en heb je met je baby een afspraak in een consultatiebureau van Kind en Gezin? Dan zal de vrijwilliger die je verwelkomt je het pakket meegeven. Ga je niet bij Kind en Gezin op consultatie of is er geen bureau in je gemeente? Vraag dan in de bibliotheek naar je Boekstart-babypakket.

Boekstart-babypakket
© Simon Bequoye | Iedereen Leest

Peutertas

Als je kind 15 maanden oud is, krijg je bij Kind en Gezin een bon om je Boekstart-peutertas in de bibliotheek op te halen. In de bibliotheek krijg je een mooie tas met twee kartonboeken: een aanwijsboek en een eerste peuterverhaaltje. De brochure ‘Peuters houden van boeken. Met boeken de wereld ontdekken.’ geeft je meer informatie over taalontwikkeling en hoe boeken de leefwereld van je peuter vergroten. Leesplezier staat voorop!

Woon je in een Boekstart-gemeente en ga je niet bij Kind en Gezin op consultatie of is er geen bureau in je gemeente? Vraag dan in de bibliotheek naar de Boekstart-peutertas.

In de stad Antwerpen en alle districten krijg je je peutertas meteen bij Kind en Gezin. Ga je niet bij Kind en Gezin op consultatie? Vraag dan in een Huis van het Kind in je buurt naar de peutertas.

Boekstart-peutertas
© Simon Bequoye | Iedereen Leest

De mooiste wiegeliedjes van hier en elders

Kreeg je in je peutertas het boek 'de mooiste wiegeliedjes van hier en elders', maar heb je geen cd-speler? Dan kan je via deze link de liedjes online beluisteren. Veel plezier!  

De mooiste wiegeliedjes

 

De Boekstart-groeimeter

Wanneer je baby zes maanden oud is, ontvang je je Boekstart-babypakket bij het consultatiebureau. Daarin vind je ook de Boekstart-groeimeter.  Je kan de Boekstart-groeimeter tegen de muur hangen om de groei van je kind op te volgen. Maar er is meer.