Tip Cover van Een cadeautje voor jou!
Auteur
Janik Coat
Uitgeverij
Oogappel

Een cadeautje voor jou!

Een kartonboek boordevol cadeautjes! Je kan de zeven gekleurde olifanten als een puzzelstuk uit het boekje halen en zo samen met je kind het verhaal maken: elke olifant brengt een ander cadeautje mee: voor wie is de ballon? Wie krijgt de bloemen of het taartje?

Speel- en voorleestips

Je kan dit boekje op verschillende manieren samen lezen en ontdekken. Maak het verhaal al puzzelend samen, bekijk en beschrijf elke pagina en benoemen wat er allemaal te zien is Of speel een kiekeboespelletje door de olifant eruit te halen.  
Wat brengt olifant mee voor Mafalda of voor Jack? Welk cadeautje zou je peuter zelf graag krijgen? Wat vind je leuk, mooi, grappig, … ?  
 
Inpakken! Uitpakken! 

Niets zo leuk als cadeautjes krijgen en uitpakken! Neem een stapel oude kranten, of restjes zijdepapier of cadeaupapier en zoek speelgoed van je peuter uit om in te pakken. Leg alle cadeautjes in een grote wasmand. Laat je peuter een cadeautje uitkiezen en betasten. Hoe voelt het? Hard of zacht? Is het groot of klein? Komt er geluid uit als je ermee schudt? Laat je peuter raden wat er in het cadeautje zit. En dan uitpakken maar! Goed geraden? Laat je peuter ook cadeautjes inpakken voor jou. Kan jij raden wat er in het cadeautje zit?  
Zing tijdens het betasten en raden: 
“Cadeau cadeau kadie kadie cadeau 
Wat zit er in dat prachtige cadeau 
Cadeau cadeau kadie kadie cadeau 
Scheur het papier er nu maar af 
Dan zie je ’t zo!”