Tip Cover van Een kijkje op de boerderij
Auteur
Fiona Powers
Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf

Een kijkje op de boerderij

In dit stevig kartonboekje met flapjes en doorkijkgaatjes maak je kennis met heel wat dieren die op de boerderij leven: paarden, koeien, varkens, schapen, een hond en een kat, kippen, ganzen en eenden. De jonge lezer wordt welkom geheten en als het ware rondgeleid, bladzijde na bladzijde. De dikke kartonnen flappen zorgen ervoor dat weinig ervaren peuterhandjes de flapjes lustig zelf kunnen hanteren zonder ze te scheuren. 

Speel- en voorleestips

Laat je kindje op eigen tempo op ontdekking gaan in het boek. Ga er gezellig bij zitten, volg mee waar je peuter naar kijkt, wat hij aanwijst en zelf benoemt. Speel daar op in. Lees ook de tekst die er bij staat en stimuleer je peuter om zelf de flapjes te openen. Er staan heel wat weetjes in dit boek en ook enkele telopdrachten. Schat zelf in waar je peuter al aan toe is, want echt kunnen tellen is voor later!  
Hou gesprekjes over de dieren: wie heeft er een lange staart, zachte manen, scherpe hoorns, wie is er groot of klein? Maak samen de geluiden en doe de bewegingen na: rollen als een varken in de modder, springen als een kikker in de sloot, jezelf uitrekken als een kat, snuffelen als een hond, …. Heb je zelf een speelgoedboerderij en speelgoeddieren? Ga samen spelen, zodat de woorden uit het boek verder tot leven kunnen komen en je peuter ze al spelend kan oefenen. Is er een kinderboerderij in jullie buurt? Ga zeker eens langs!  

Neem het boek Hé, beestjes! Op de boerderij erbij; dit staat boordevol heerlijke versjes van Erik van Os en Elle van Lieshout. 

Geitje, geitje bij het hek
geitje, geitje heb je trek?
partje appel?
handje gras?
nee, nee, geitje
nee, nee, nee
je mag geen hapje 
van mijn jas.