Eerste woordjes : Vincent

Dit originele kartonboek is een woordenboek met zeven woorden gekoppeld aan een schilderij van Vincent van Gogh. Woordjes leren gaat hier hand in hand met een eerste kennismaking met kunst! 

Speel- en voorleestips

Laat je peuter op eigen houtje dit boek doorbladeren. Kijk met hem mee en vertel en benoem wat je peuter aanwijst of waar hij naar kijkt. Benoem de woorden, en ga ook op zoek in je eigen omgeving: heb je een boot om mee te spelen? Staan er bloemen in een vaas? Een boom in de tuin of het park? Hoe ziet jouw huis eruit? Zie je een wolk in de lucht? Waarop lijkt die wolk? Heb je een afbeelding van een jongen, in een ander boekje of in een tijdschrift? Speel met de woorden en begrippen door ze ook in andere boeken, concrete voorwerpen en je omgeving op te zoeken en te bekijken en benoemen.  
Een boekje vol schilderijen nodigt uit om ook zelf de jonge kunstenaar aan het werk te zetten! Laat je kind experimenteren met vingerverf op een groot blad papier, of op het raam (kan je gemakkelijk weer afwassen). Ook fijn om samen te gaan tekenen, kliederen en kladderen! Je kind oefent zijn fijne motoriek en jullie versterken al schilderend, spelend en ontdekkend jullie band.