Tip Cover van Goedemorgen/Slaap zacht
Auteur
Laura Van Bouchout
Illustrator
Eva Mouton
Uitgeverij
Infodok

Goedemorgen/Slaap zacht

In dit doosje zit een heerlijk zacht knisperend boekje in zwart-wit. Een boekje dat openvouwt als een harmonica en bovendien aan twee kanten kan gelezen worden. Aan de ene kant hebben de afbeeldingen een zwarte achtergrond en knuffelt de baby zijn konijn van top tot teen als voorbereiding op de nacht. Op de andere kant staan afbeeldingen met een witte achtergrond en knuffelt de baby zijn konijn van top tot teen klaarwakker!

Speel- en voorleestips

Laat je baby dit boekje met al zijn zintuigen zelf ontdekken, knabbelend en sabbelend. Kan hij het nog niet zelf vasthouden? Dan doe jij dit voor hem!

Goedemorgen!
Hoe zalig om het hele lichaam van je baby wakker te kussen, kriebelen en knuffelen. Door alle lichaamsdelen zachtjes aan te raken en te benoemen bouw je niet alleen een stevige woordenschat op maar bouw je ook een mooie hechte band op met je kindje. Neem rustig de tijd om elkaar te ontdekken en speel de knuffelspelletjes van de baby en zijn konijntje uit het boekje na. Ochtendgym of yoga, fijn voor ouder én kind.
Slaap zacht!
Het is fijn om de dag rustig neer te leggen en in alle intimiteit af te sluiten, met kriebelversjes, zachte aanrakingen en knuffels, wiegeliedjes of versjes. De klanken en geluiden die je maakt nodigen uit om na te bootsen. Het wiegen en knuffelen brengt rust… Zo ook dit gedicht van Paul Van Ostaijen:
Berceuse Nr. 2

Slaap als een reus
slaap als een roos
slaap als een reus van een roos
reuzeke
rozeke
zoetekoeksdozeke
doe de deur dicht van de doos
Ik slaap

Dit gedicht van Paul Van Ostaijen vind je in een heerlijke muzikale uitgave door Bart Voet en Esmé Bos in het boekje “De mooiste wiegeliedjes van hier en elders”

Nog meer speel- en knuffeltips vind je in de andere uitgaves van Hey Baby: https://www.boekstart.be/hey-baby