Tip Cover van Groot, groter, grootst
Auteur
Xavier Deneux
Uitgeverij
Oogappel

Groot, groter, grootst

In dit grote, stevige kartonboek maken we kennis met GROTE dieren: de kalkoen, maar die is niet de grootste, vervolgens de beer, ook al niet de grootste, dan volgen de walrus, het nijlpaard en de olifant. Als grootste dier sluit de blauwe vinvis het rijtje af! 

Speel- en voorleestips

Een stevig, mooi vormgegeven boek met flapjes en doorkijkgaatjes: een feest om op ontdekking te gaan! In de stukjes tekst stellen de dieren zichzelf voor in de ik-vorm. Ze vertellen wie ze zijn, wat er bijzonder aan hen is, wat ze eten en dat ze niet de grootste zijn. Ga samen met je peuter op ontdekking in dit boek. Ga in gesprek over de dieren. Doe samen met je kind hun geluiden en bewegingen na.
 
De beer is dol op honing. Maak samen met je peuter overheerlijke honingkoekjes: op de website van kind en gezin (voeding - koken voor kinderen - recepten) vind je een makkelijk recept. 
 
Het nijlpaard smult van grassprietjes: hoe heerlijk om op een zonnige dag op je blote voeten door het gras te lopen! Leg een speeldeken in het gras (tuin of park). Ga op je buik liggen en observeer het leven in het gras: komen er kleine kriebelbeestjes voorbij? Doe ze in een potje en bekijk ze onder een vergrootglas! Laat ze na het kijken weer vrij in het gras… 
 
Fluister het versje ‘wriemeldiertjes’ van Joke van Leeuwen zachtjes terwijl jullie kijken:  
 
Alle wriemeldiertjes 
Alle wiebeldiertjes 
alle kruip- en kriebeldiertjes 
zitten verstopt in het hoge gras. 
 
Ik zou maar op mijn tenen lopen 
als ik jou was.