Tip Cover van Handboekje voor op het potje gaan
Auteur
Paule Battault
Illustrator
Anouk Ricard
Uitgeverij
Boycott

Handboekje voor op het potje gaan

Iedereen gaat naar de wc: mama’s, papa’s, dieren, baby’s…Maar baby’s dragen luiers, tot ze daar te groot voor worden. En omdat de wc te groot is voor peuters, is er gelukkig het potje! v

Speel- en voorleestips

Een humoristisch boekje over een thema waar alle peuters op een dag mee te maken krijgen: het potje. Het werd uitgewerkt als een handboek – een soort instructieboekje dat peuters kan voorbereiden op het potje. Want die voorbereiding op het potje, die kennismaking met het potje is een eerste stap in de weg naar zindelijkheid. En daar kan dit boekje bij helpen! Lees het boekje voor maar ga ook verder in gesprek over wat er allemaal te zien is op de tekeningen: wat doet papa op toilet? Hij leest een boek! Hebben dieren ook een toilet of potje? Dragen mama’s of papa’s ook een luier? 
Heb je al een of meerdere potjes in huis? Laat je peuter alvast zijn favoriete potje uitkiezen en zijn poppen en knuffels laten oefenen met naar het potje gaan. Speel mee, zodat het potje alvast een leuk object wordt.

Zing of zeg volgend versje terwijl de poppen en knuffels op het potje zitten:  

Pipi kaka protje 
lekker op het potje! 
Na het plassen 
Potje wassen: 
weg pipi, weg kaka 
dada! 


Er zijn verschillende potjesboeken. Als je aan de zindelijkheidstraining begint, is het wel fijn om er meerdere in huis te halen en op zoek te gaan naar het favoriete potjesboek van jouw kind.