Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Zellik (Asse), Bibliotheekfiliaal Zellik

Leer de bib beter kennen tijdens een rondleiding speciaal voor mama’s en papa’s en hun jonge kindjes van 0 tot 3 jaar. We maken het gezellig met koffie, thee, veel boekjes, een verrassend voorleesmoment en heel wat voorleestips. Voorlezen met een baby of een peuter is meer dan lezen alleen.

Merksem, Bibliotheek Park

Boekstart is een warm verwenmoment voor de allerjongsten en hun ouders. Van bij de geboorte kan je je kind met boekjes kan plezieren. Ons gratis verwenpakket is alvast een goede start! Kinderen die van jongs af aan vertrouwd zijn met boekjes, leren sneller lezen.

Deurne, Bibliotheek Couwelaar

Voorlezen met een baby of een peuter is meer dan lezen alleen. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten. Ook dat is voorlezen. Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven.

Kruishoutem (Kruisem), De Griffel

In Bibliotheek Kruisem kan je samen met je peuter genieten van een lieve, humorvolle voorstelling voor de allerkleinsten: ‘Poezen Blues’: Felix is nog wel een kitten, maar inmiddels groot genoeg om een eigen huis te zoeken. Hij is slim en dapper.

Zellik, bibliotheek Zellik

Het Huis van het Kind Asse, de Bib en Kind & Gezin nodigen alle baby’s die geboren zijn in 2020, samen met hun mama’s, papa’s, broers en zussen, uit voor een gezellige babyborrel in de bib van Asse en Zellik! Er zijn leuke workshops, spelimpulsen voor de kleintjes en baby-, ouder- en borstvoedi

Asse, Bibliotheek Asse

Het Huis van het Kind Asse, de Bib en Kind & Gezin nodigen alle baby’s die geboren zijn in 2020, samen met hun mama’s, papa’s, broers en zussen, uit voor een gezellige babyborrel in de bib van Asse en Zellik! Er zijn leuke workshops, spelimpulsen voor de kleintjes en baby-, ouder- en borstvoedi

Sint-Niklaas, de Bib Sint-Niklaas

Verteltheater ARTO neemt de allerkleinsten mee op een wondermooi avontuur met grappige verhalen en speelse liedjes in een eenvoudig en kleurrijk decor.

Zonnebeke, Bibliotheek De Letterschuur

Boekstart Ook de allerjongsten onder ons krijgen speciale aandacht tijdens de Voorleesweek! Op zondag 29 november zetten we onze deuren speciaal open en verwelkomen graag baby’s, peuters en kleuters in de bib.

Zellik (Asse), Bibliotheekfiliaal Zellik

Leer de bib beter kennen tijdens een rondleiding speciaal voor mama’s en papa’s en hun jonge kindjes van 0 tot 3 jaar. We maken het gezellig met koffie, thee, veel boekjes, een verrassend voorleesmoment en heel wat voorleestips. Wist je trouwens dat je in de bib al boeken voor baby’s vanaf 3 maand

Leuven, De Bib Leuven Tweebronnen

Vanaf de lente kan je ‘Op Knuffeltocht door Leuven’. Op 3 april lanceert PIEP Cultuurprikkels i.s.m. Toerisme Leuven en de Bib Leuven twee kersverse stadswandelingen voor het piepjonge publiek (0 – 4 jaar).

Knokke-Heist, Hoofdbibliotheek Scharpoord

Zaterdag 15 mei is Boekstart-dag. Dan schenkt de bib extra aandacht aan haar allerjongste bezoekertjes en hun ouders. Kom om 10 uur samen genieten van de heel aaibare voorstelling ‘Kiekeboe’. Ontmoet olifant, schaap, kikker en uil in een verrassend aaibaar decor waar van alles te ontdekken valt.

Leuven, Bibliotheek Tweebronnen

Op Boekstart-dag leggen de Bib en PIEP de kleinste vips – ofwel: very important piepjes – in de watten. Tussen 10.00 uur en 16.30 uur beleven alle baby’s en peuters een pruttelend boekenfeest in de vernieuwde hoofdbib.