Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Westmeerbeek (Hulshout), Peuterspeelpunt Fijn! (BKO)

Als Boekstart-gemeente vinden we het belangrijk dat ouders met hun jonge kinderen kunnen genieten van boeken. Daarom trekken we in 2024 een paar keer naar het peuterspeelpunt in de BKO van Westmeerbeek om voor te lezen.

Oostende, Bibliotheek Oostende

Baby's en peuters in de bib

We halen de mooiste boekjes en leukste spelletjes boven. Samen met de Boekstartvoorlezer genieten we van versjes, liedjes en bewegingsspelletjes. 

Laat je verrassen en kom gezellig meedoen. 

___, Online

Doe mee aan de Boekstart-dag fotowedstrijd. stuur een toffe foto in van jouw voorleesmoment met je baby of peuter. Focus ligt op kinderen tussen 0 en 2,5 jaar. 

Hooglede, Trimard - Bib & Vrije Tijd

Op 18 mei was het opnieuw Boekstart-dag.
Een dag in het teken van onze allerjongste lezertjes.
Bezoek tot en met 2 juni onze baby- en peuterhoek in vrijetijdspunt Trimard.

Herentals, Openbare bibliotheek Herentals

Starten met voorlezen en in boekjes kijken, daar is het nooit te vroeg voor. Kom onze collectie voor baby's en peuters ontdekken voor of na de Boekstartactiviteit.

We maken een verkeerspark in de bib. Een fijne plaats om te spelen!

Bertem, Uitleenpost Leefdaal

Op woensdag 29 mei om 20u kan je in de bib van Leefdaal komen luisteren naar de lezing ‘Goed omringd’ door Lynn Geerinck, mama van drie, pedagoge, manager kinderopvang én auteur van het gelijknamige boek.

Sint-Niklaas, de Bib Sint-Niklaas

Tijdens de Boekstart-dag staat de Bib volledig in het teken van jonge gezinnen met baby’s en peuters. Kom genieten van doorlopende, inspirerende activiteiten en ontdek ons boekenaanbod voor de jongste telgen in de jeugdbib.

Zemst, Bibliotheek

Kleine oren spitsen zich. Oogjes twinkelen.

Zacht tingelende tonen klinken.

Het verhaaltje begint…

Vertellingen voor de allerkleinsten zijn een belevenis voor groot en klein.

Je geniet samen met je (klein-)kind van een fijn moment met verhalen en liedjes.

Zemst, Bibliotheek

In Boekensnuffel gaat Inge met (groot)ouders en hun kindjes aan de slag rond voorlezen, ze gaan samen op ontdekking: Inge vertelt, zingt, speelt en geeft tips. Ze duiken het aanbod in en Inge speelt in op wat er spontaan gebeurt.

Zemst, Bibliotheek

In Boekensnuffel gaat Inge met (groot)ouders en hun kindjes aan de slag rond voorlezen, ze gaan samen op ontdekking: Inge vertelt, zingt, speelt en geeft tips. Ze duiken het aanbod in en Inge speelt in op wat er spontaan gebeurt.

Mortsel, Bibliotheek Mortsel

De bib wordt omgetoverd tot een paradijs voor de allerjongsten en hun gezin. Bezoekers van 0 tot 2,5 jaar krijgen samen met hun (groot)ouders, broertjes en zusjes een extra hartelijk welkom.

Sint-Niklaas, de Bib Sint-Niklaas

Morgen is tijger jarig.

Dan zijn er slingers, cadeautjes en taart.

Taart? Ja, taart!

Maar we hebben nog geen taart.

Wat nu?

Aan de slag!

We vragen tijger zijn vrienden om hulp.

Kontich, Bibliotheek Kontich

Voor onze allerjongste bezoekers (0-3j) én hun (groot)ouders organiseren we regelmatig Boekstartmomenten met verhalen, spelletjes en telkens weer nieuwe ontdekkingen op het interactieve peuterpad.

Sint-Lievens-Houtem, Sportcentrum De Fabriek

Zingen voor peuters en kleuters

Meise, Bibliotheek Meise

De Bib Meise houdt samen met het Huis van het Kind ook dit jaar weer een Boekstartdag voor jonge ouders én hun kleintjes, op zaterdag 8 juni van 9 uur tot 13 uur.