Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Deurne, Bibliotheek Couwelaar

Voorlezen met een baby of een peuter is meer dan lezen alleen. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten. Ook dat is voorlezen. Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven.

Leuven, Victor Broosplein

Op zaterdag 3 april lanceert PIEP Cultuurprikkels 2 KNUFFELTOCHTEN: stadswandelingen voor gezinnen met jonge kinderen (vanaf 0 jaar!) dwars door Leuven. Dat gaat gepaard met een klein, coronaveilig feestje op het Victor Broosplein voor OPEK. Kom met je gezinsbubbel langs tussen 11 en 14 uur.

Knokke-Heist, Hoofdbibliotheek Scharpoord

Zondag 18 april is Boekstart-dag. Dan schenkt de bib extra aandacht aan haar allerjongste bezoekertjes en hun ouders. Kom om 10 uur samen genieten van de heel aaibare voorstelling ‘Kiekeboe’. Ontmoet olifant, schaap, kikker en uil in een verrassend aaibaar decor waar van alles te ontdekken valt.

Tessenderlo, cultuurThuis

Wist je dat alle baby’s van 6 maanden en alle peuters van 15 maanden die in Tessenderlo bij Kind & Gezin op consultatie gaan, gratis baby- en peuterboekjes van het cultuurhuis ontvangen? Tijdens de Boekstartdag zetten we onze deuren wijd open voor de allerkleinsten en hun gezin.

Leuven, Bibliotheek Tweebronnen

Op Boekstart-dag leggen de Bib en PIEP de kleinste vips – ofwel: very important piepjes – in de watten. Tussen 10.00 uur en 16.30 uur beleven alle baby’s en peuters een pruttelend boekenfeest in de vernieuwde hoofdbib.

Waregem, De BIB

In samenwerking met de Waregemse bib wordt een activiteit georganiseerd i.v.m. de boekstart bij jonge kinderen boekstart-activiteiten voor jonge kinderen en hun ouders inschrijven verplicht