Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Leuven, Victor Broosplein

Ga met het hele gezin ‘Op Knuffeltocht door Leuven’. Twee gloednieuwe stadswandelingen op minimaat leiden je langs Leuvens leukste speelplekjes. Koop het speelse doe-boekje aan het onthaal van Visit Leuven (Naamsestraat 3) of aan het onthaal van M Leuven (2 euro).

Kontich, Bibliotheek Kontich

Onze voorleesvrijwilligers zijn er weer helemaal klaar voor en kozen de allermooiste boeken uit om voor te lezen. Bij dit voorleesuurtje voor de allerkleinsten tot 3 jaar zijn mama of papa of grootouders ook welkom. Laat ons weten of je komt via de website of aan de balie in de bib.

Varsenare (Jabbeke), VBS De Wassenaard

Op zoek naar een perfect kerstcadeau? Draagt u kinderen een warm hart toe? Kom dan langs op de boekenbeurs van De Wassenaard! Op zaterdagochtend is er een yogasessie om 10u30 voor kinderen tussen 3 en 9 jaar. Op zaterdagnamiddag zijn er voorleessessies om 14u30.

Geel, Bibliotheek Geel

Feest in de bib van Geel! De bib lanceert Boekstart met een nieuwe collectie en deelt boekstartpakketten uit aan peuters en hun ouder(s).

Borgerhout, Bibliotheek Vrede

BinnenBuiten is een theatrale, interactieve installatie waar kinderen vanaf twee jaar naar hartenlust mee kunnen spelen. Een kastenwand, bestaande uit 52 kastjes vol tegenstellingen en verbanden. BinnenBuiten stimuleert de interactie tussen de spelende kinderen en tussen kind en ouder.

Tienen, Bibliotheek Tienen

Hebben jij en je baby behoefte aan een warme Boekstart-knuffel? Beer staat op zaterdag 20 november in de jeugdbib van Tienen op jullie te wachten. Hij verrast jou en je baby met leuke boekjes en lieve vertelideetjes.

Tienen, Bibliotheek Tienen

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud.

Puurs-Sint-Amands, Hoofdbibliotheek Puurs

Baby's, dreumesen en peuters kunnen echt genieten van muziek. Ze vrolijken helemaal op als je voor hen zingt of met hen danst. En het is verwonderlijk hoe snel ze dingen opnemen. Het is daarom ook zalig om te zien hoe de relatie tussen ouder en kind wordt verstevigd door de interactie.

Puurs-Sint-Amands, Hoofdbibliotheek Puurs

Feest in de bib van Puurs-Sint-Amands! Op 21 november 2021 is de gemeente officieel een boekstart gemeente en deelt ze boekstartpakketten uit aan peuters en hun ouder(s). De bib en Boekstart willen ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken.

Borgerhout, Bibliotheek Vrede

Zingen, muziek maken, spelen en voorlezen met babygebaren. Tijdens de workshop worden er minimum een twintigtal bruikbare babygebaren geleerd. Aan de hand van de activiteiten ervaren ouders hoe gebaren makkelijk ingezet kunnen worden in de communicatie met hun jonge kind.

Waarschoot (Lievegem), Bibliotheek Lievegem - vestiging Waarschoot

Op zaterdag 27 november 2021 organiseert bibliotheek Lievegem de Boekstart-dag.

Evergem, Bibliotheek Evergem

Geboren in 2019 - 2021 Regiobib Meetjesland (Comeet) organiseert BABY's@DEBIB, een gezellig info- en verwenmoment met koekjes en boekjes. Voor jonge ouders met hun baby of peuter (broers en zussen zijn ook welkom). Dit evenement is gratis maar inschrijven verplicht !

Boortmeerbeek, HaBoBIB

Een ontwikkelinggerichte muzikale groepsactiviteit voor (groot-)ouders met kinderen van 0 tot 3,5 jaar.

Evergem, Bibliotheek Evergem

Regiobib Meetjesland (Comeeet) organiseert BOEKSTART, een interactieve workshop met Inge Umans over voorlezen aan baby's en peuters. Inge Umans neemt je mee op ontdekkingsreis en laat je kennis maken met: * de leesontwikkeling van kinderen van 0 tot 2,5 jaar * voorlezen en taalontwikkeling. * het b

Borgerhout, Bibliotheek Vrede

Erika zorgt voor een fijn luister- en doemoment om samen met je kind te genieten van een verhaal in prentvorm dat ze tot leven brengt met klanken, liederen, versjes en rijmpjes. Peuters en hun ouders kunnen zich aansluiten bij de verhalen die Erika voor hen voorleest.