Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Deurne, Bibliotheek Couwelaar

Voorlezen met een baby of een peuter is meer dan lezen alleen. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten. Ook dat is voorlezen. Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven.

Leuven, Victor Broosplein

Ga met het hele gezin ‘Op Knuffeltocht door Leuven’. Twee gloednieuwe stadswandelingen op minimaat leiden je langs Leuvens leukste speelplekjes. Koop het speelse doe-boekje aan het onthaal van Visit Leuven (Naamsestraat 3) of aan het onthaal van M Leuven (2 euro).

Lommel, Bibliotheek Lommel

Doe met je peuter en kleuter mee met onze korte Boekstart zoektocht. We hebben rond de bib 11 figuren uit verschillende toffe prentenboeken verstopt. Kunnen jullie ze allemaal vinden?

Roosdaal, Bibliotheek Roosdaal

Op zaterdag 15 mei verwelkomen we graag ouders met baby's, peuters en jonge kleuters! Kom het aanbod van de bib voor jonge kinderen ontdekken en onze boeken rond opvoeding en opgroeien. Bekijk onze tentoonstelling 'Opvoeden samen aanpakken'. Heb je je peutertas van Boekstart nog niet opgehaald?

Tessenderlo, cultuurThuis

Wist je dat alle baby’s van 6 maanden en alle peuters van 15 maanden die in Tessenderlo bij Kind & Gezin op consultatie gaan, gratis baby- en peuterboekjes van het cultuurhuis ontvangen? Tijdens de Boekstartdag zetten we onze deuren wijd open voor de allerkleinsten en hun gezin.

Herk-de-Stad, Bibliotheek Herk-de-Stad

Als je kindje 15 maanden oud is, dan krijg je in het consultatiebureau van Kind en Gezin een uitnodiging waarmee je in onze bibliotheek een Boekstart-peutertas kan afhalen. Van 17 t.e.m. 23 mei zetten we Boekstart extra in de kijker en stoppen we een leuk extraatje bij de Boekstart-peutertas.

Beernem, Bib Beernem

Van 17 tot en met 22 mei vieren we Boekstartweek. Die week heten we de ouders met kinderen van 0 tot 3 jaar extra welkom in de bibliotheek. Want jawel, ook baby’s en peuters kunnen heerlijk genieten van boeken.

Pelt, Bibliotheek Neerpelt

We voorzien een sessie voor peuters vanaf 12 maanden rond het plezier van boekjes en het belang van voorlezen. Een combinatie van boekjes, liedjes en peuteryoga. * voor kinderen van 12 tot 36 maanden * maximum 8 peuters met 1 (groot)ouder * gratis * vooraf inschrijven

Jabbeke, bibliotheek Jabbeke

Wat lees ik voor aan een baby van 6 maanden? Welke boeken zijn leuk voor mijn éénjarige of met welke boeken kan een peuter eerste woordjes leren? Met welke boeken kan ik interactie uitlokken en wat is dat, zo'n eerste verhaaltje?

Tremelo, Bibliotheek Tremelo

Boeken voorlezen voor je baby, dreumes of peuter: het schept een band tussen jezelf en je kind en is bovendien erg belangrijk voor de taalontwikkeling van je kind. Jaarlijks organiseert Iedereen Leest daarom een Boekstart-dag.

Lommel, Bibliotheek Lommel

In aanloop naar de Boekstartdag en tijdens de Week van de Opvoeding geven we jullie graag tips mee over hoe je kan voorlezen aan baby's en peuters.

Sijsele (Damme), Bibliotheek Damme

De hoofdbibliotheek verwelkomt baby’s en peuters tot 2,5 jaar samen met de ouders van zaterdag 22 mei tot en met zaterdag 29 mei. Als gezin kun je in de bib ontdekken hoe jullie samen plezier beleven aan boeken en aan lezen. Er wordt een ruimte heel speciaal ingericht.

Zutendaal, Openbare bibliotheek Zutendaal

Op zaterdag 22 mei richten we onze aandacht speciaal op de allerjongsten (0-3 jaar) en hun ouders tijdens de Boekstartdag. In de bib kan je die dag je Boekstart Peuterpakket afhalen, ons aanbod kleurrijke baby & peuter-boekjes ontdekken en je kindje gratis lid maken van de bib.

Lochristi, Gemeentelijke Bibliotheek Reinaert

Liever een buitenactiviteit? Ga op wandel met de buggy of de draagzak in Lochristi. Ter gelegenheid van de Boekstartdag hebben we een leuke, buggyvriendelijke lusroute van 3km die start aan de hoofdbibliotheek. We duiken kleine straatjes in en komen langs enkele verborgen speelpleintjes.

Sint-Niklaas, de Bib Sint-Niklaas

Tijdens de Boekstartdag staat de Bib – of althans de esplanade voor de Bib - volledig in het teken van jonge gezinnen met baby’s en peuters. Kom in je gezinsbubbel genieten van doorlopende, inspirerende activiteiten en ontdek ons boekenaanbod voor de jongste telgen.