Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Leuven, Victor Broosplein

Ga met het hele gezin ‘Op Knuffeltocht door Leuven’. Twee gloednieuwe stadswandelingen op minimaat leiden je langs Leuvens leukste speelplekjes. Koop het speelse doe-boekje aan het onthaal van Visit Leuven (Naamsestraat 3) of aan het onthaal van M Leuven (2 euro).

Borgerhout, Bibliotheek Vrede

Zingen, muziek maken, spelen en voorlezen met babygebaren. Tijdens de workshop worden er minimum een twintigtal bruikbare babygebaren geleerd. Aan de hand van de activiteiten ervaren ouders hoe gebaren makkelijk ingezet kunnen worden in de communicatie met hun jonge kind.

Sint-Laureins, Bibliotheek Sint-Laureins

Onze bibliotheek neemt deel aan het project Boekstart, waarmee we jonge ouders en hun kindje willen laten genieten van boeken. Dit is niet alleen goed voor de taalvaardigheid van je kindje, maar samen in een boek kijken en lezen is vooral fijn en gezellig.

Eeklo, Bibliotheek Eeklo

Met boekjes kan je niet vroeg genoeg starten. Daarom organiseert Regiobib Meetjesland baby's@debib, een gezellig info- en verwenmoment met boekjes en koekjes.

Wachtebeke, Bibliotheek Wachtebeke

Lezen en voorlezen is voor iedereen leuk, ook voor de allerkleinsten! Met Boekstart willen we kinderen van 0 tot 2,5 jaar en hun ouders laten genieten van boeken. Daarom organiseren we i.s.m.

Assenede, Bibliotheek Assenede

Onze bibliotheek neemt deel aan het project Boekstart, waarmee we jonge ouders en hun kindje willen laten genieten van boeken.

Waarschoot (Lievegem), Bibliotheek Lievegem - vestiging Waarschoot

Op zaterdag 27 november 2021 organiseert bibliotheek Lievegem de Boekstart-dag.

Evergem, Bibliotheek Evergem

Geboren in 2019 - 2021 Regiobib Meetjesland (Comeet) organiseert BABY's@DEBIB, een gezellig info- en verwenmoment met koekjes en boekjes. Voor jonge ouders met hun baby of peuter (broers en zussen zijn ook welkom). Dit evenement is gratis maar inschrijven verplicht !

Sint-Laureins, Bibliotheek Sint-Laureins

Lees jij als (groot-)ouder voor aan jouw baby of peuter? Zou je er als medewerker in de kinderopvang graag meer over willen weten?

Boortmeerbeek, HaBoBIB

Een ontwikkelinggerichte muzikale groepsactiviteit voor (groot-)ouders met kinderen van 0 tot 3,5 jaar.

Assenede, Bibliotheek Assenede

Lees jij als (groot-)ouder voor aan jouw baby of peuter? Zou je er als medewerker in de kinderopvang graag meer over willen weten? Tijdens deze interactieve workshop Boekstart neemt Inge Umans je mee op ontdekkingsreis en laat je kennis maken met de leesontwikkeling van kinderen van 0 tot 2,5 jaar.

Aalter, Academie voor muziek woord en dans Aalter (ArtA'A)

Voorlezen met een baby of een peuter is meer dan lezen alleen. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten. Ook dat is voorlezen. Basistarief: € 0,00

Evergem, Bibliotheek Evergem

Regiobib Meetjesland (Comeet) organiseert BOEKSTART, een interactieve workshop met Inge Umans over voorlezen aan baby's en peuters. Inge Umans neemt je mee op ontdekkingsreis en laat je kennis maken met: * de leesontwikkeling van kinderen van 0 tot 2,5 jaar * voorlezen en taalontwikkeling. * het bo

Borgerhout, Bibliotheek Vrede

Erika zorgt voor een fijn luister- en doemoment om samen met je kind te genieten van een verhaal in prentvorm dat ze tot leven brengt met klanken, liederen, versjes en rijmpjes. Peuters en hun ouders kunnen zich aansluiten bij de verhalen die Erika voor hen voorleest.

Borgerhout, Bibliotheek Vrede

Liesbet leest interactief voor uit een boek van Karel of Kaatje. Tijdens het voorlezen, tekent ze grote tekeningen uit het boek. De kinderen helpen mee het verhaal op te rakelen aan de hand van de tekeningen. De kindjes helpen door te zeggen wat Liesbet juist moet tekenen en hoe het eruit ziet.