Tip Cover van Kijk eens door het raam
Auteur
Liesbeth Talboom
Illustrator
Nelleke Verhoeff
Uitgeverij
Averbode

Kijk eens door het raam

In dit boek maken we kennis met een heleboel kinderen: Bas fietst met zijn mama, Moo eet lekkere pap, Billie speelt met de auto’s, Onur krijgt een kus van zijn zus, Theresa zit in bad, … Alle kinderen zijn allemaal op een andere plek in of rond hun huis. Een boek met raampjes om door te kijken en weer andere dingen te ontdekken. Een mooi en divers doorkijkboek vol dagdagelijkse taferelen. Ideaal om te lezen voor het slapengaan. Dit boek zit bovendien in de Boekstart-peutertas.

Speel- en voorleestips

Elke dubbele bladzijde is een vertel- en ontdekplaat op zich. Stuk voor stuk herkenbare, dagdagelijkse situaties voor jonge kinderen: mee op de fiets, lekker eten, fijn spelen, koesteren en gekoesterd worden, in bad gaan en een boekje lezen. In de bijhorende tekst wordt gebruik gemaakt van klanknabootsingen: heel fijn om samen met je kindje deze klanknabootsingen ook te doen. Spreken begint bij geluiden maken en klanken brabbelen. 
Laat je kindje op eigen tempo dit boek ontdekken: benoem de dingen die hij aanwijst, beschrijf wat er te zien is en vertel er uitgebreid bij.