Tip Cover van Kom, we gaan een boek lezen!
Auteur
Susanne Strasser
Uitgeverij
Hoogland & Van Klaveren

Kom, we gaan een boek lezen!

In dit kartonboek wil iedereen graag mee een boek lezen met het kind: is er genoeg plaats, zit iedereen comfortabel? Wat komt neushoorn daar zoeken? Iedereen wil er bij zijn maar er komt altijd wel iets tussen zodat ze - wacht even - nog niet aan het verhaaltje kunnen beginnen. Je reinste slapstick is dit heerlijk stapelverhaal! Samen lezen, zo leuk!

Speel- en voorleestips

Toon de cover van het boek en bespreek wat er allemaal te zien is: wie zit er in de zetel? Waar kijken ze naar? Wat ligt er onder de zetel? Sloffen? Van wie zouden die zijn, denk je? Wat gaan ze doen, denk je? Lees dan het boekje helemaal voor. Wat doet neushoorn? Hoe maakt hij het weer goed? Gezellig een boekje lezen in de zetel, of knus onder een dekentje. Bouw samen met je peuter een gezellig leeshoekje, of een kamp, net als het kind en de dieren in het boek. Neem er een zaklamp bij en kruip onder een dekentje. Lekker samen op ontdekking in een boek! 
Leren omgaan met boeken is ook spelen met boeken. Laat je kind de boeken die je in huis hebt stapelen, in en uit dozen laden, op een boekenrekje plaatsen, … Maak een boekentoren terwijl je dit versje van Mieke Van Hooft opzegt: 
 
Lezen 

Kom nou zitten, 
kom nou bij me. 
Kom nou zitten  
op de bank.  
Jij moet lezen,  
ik wil kijken.  
Boekjes van de boekenplank.  
Ik wil deze en ook die.  
Alle boeken die ik zie.  
Alle versjes wil ik horen.  
Hele hoge boekentoren!