Tip Cover van Pit
Auteur
Maggie Li
Uitgeverij
Ploegsma

Pit

Dit kartonboek bevat het levensverhaal van een appel. We volgen Pit, het zaadje in het klokhuis van de appel, die na een lange reis gevonden wordt door een meisje. Zij stopt Pit in de grond en de zon en regen zorgen ervoor dat Pit kan groeien. Ook het meisje groeit en na vele seizoenen plukt zij een appel uit de boom. In de buik van deze appel zit weer een nieuwe Pit klaar om aan een avontuur te beginnen… 
 

Speel- en voorleestips

Heel fijn om dit boekje te lezen na het eten van een appel! Snij de appel door en haal samen met je peuter de pitjes uit het klokhuis. Leg ze op een bordje, en vertel eerst het verhaal van Pit, die in een doorkijkgaatje in dit boek telkens ergens anders terecht komt. Lees de tekst voor, maar vul zeker ook aan in eigen woorden.  
Nu zijn ook jullie pitjes klaar voor een nieuw avontuur! Laat de appelpitjes kiemen en plant ze daarna in een potje. Wie weet groeit er uit één van jullie pitjes ooit een appelboom! Het laten ontkiemen van het zaad is fascinerend voor jonge kinderen. Probeer dit ook met andere pitten en zaden, vb. van een avocado.  
Zing het liedje (of lees het voor als een versje) 

In ied’re kleine appel 
Daar lijkt het wel een huis 
Want daarin zijn vijf kamertjes 
Precies als bij ons thuis 

In ieder hokje vind je 
Twee pitjes zwart en klein 
Die liggen daar te dromen 
Van licht en zonneschijn 

Zij dromen dat zij later 
In de aarde groeien gaan 
Tot hele grote bomen 
Met appeltjes er aan.