Tip Cover van 100 eerste woordjes in de stad
Auteur
Edward Underwood
Uitgeverij
Gottmer

100 eerste woordjes in de stad

In dit boek trekken we de stad in en ontdekken we wat daar allemaal te zien en te beleven valt. We gaan van de straat naar het station, de dierentuin en de supermarkt, brengen een bezoek aan het museum en het zwembad en sluiten af met een restaurantbezoek!

Speel- en voorleestips

Underwood brengt op elke dubbele pagina een ander aspect van de stad in beeld. Op elke bladzijde staan zes tot acht afbeeldingen in een ander kleurvlak. Mooi gestructureerd en overzichtelijk. Door de samenhang van de afbeeldingen kan je naast het aanwijzen van de woorden ook zelf verhalen vertellen en zo jonge kinderen ongemerkt heel veel nieuwe woordenschat aanbieden. Op elk blad zit één element achter een flapje verstopt: een krant, een vuilnisbak, een kleedhokje of zwemtas, … wat het boek nog extra spel- en zoekplezier geeft. Underwood heeft oog voor diversiteit en brengt dit mooi en vanzelfsprekend in beeld.

Edward Underwood noemt zichzelf ‘accidental illustrator’ op zijn instagramaccount: https://www.instagram.com/edward.underwood/ en creëert samen met Lisa Jones mooie kaarten, textiel, muurprints, …. http://www.lisajonesstudio.com/

Andere Underwood-peuterboeken:

https://www.boekstart.be/boerderij
https://www.boekstart.be/100-eerste-woordjes