Tip Cover van Draai rond: in de keuken
Auteur
Elo
Uitgeverij
Oogappel, 2022

Draai rond: in de keuken

Wat zit er in de ketel? Door aan het wieltje onderaan het boekje te draaien verschijnt er steeds iets anders. Zit er een duikboot in de ketel? Een hark, een paard of macaroni? Wat vinden we naast het bord? Wormen of bestek? Wat zit er in de oven, het eierdopje en het babyflesje? Een grappig ontdekboek voor nieuwsgierige peuters. 

Speel- en voorleestips

Dit boekje manipuleren vraagt best wat vaardigheid van je peuter. Door zachtjes te draaien aan het wieltje verschijnt er steeds een ander voorwerp dat zorgt voor verrassende en grappige combinaties. Fijn om deze na te spelen! 
Wat past er in een grote kookpot? Maak samen blokkensoep! Of diertjespuree. Welk speelgoed past er allemaal in de grote pot? Laat je peuter mee de tafel dekken: wat hoort er naast het bord? Wat past er allemaal in een eierdopje? In de oven kunnen we lekkere koekjes bakken, of een heerlijke taart. Betrek je peuter bij alles wat er in de keuken gebeurt. Mee met de handen in de afwasbak, water in en uit potjes gieten. Roeren in de pot, proeven van al dat lekkers…  
Met een versje uit de oude doos: 

Ik heb een potje gekocht.
Wat voor een potje?
Een groen potje.
Wat was er in dat potje?
Pap, pap, slabberdepap.
Van den ketel in den lepel,
van den lepel in de nap -
slabber op je pap.