Tip Cover van Gekke dieren
Auteur
Marion Billet
Uitgeverij
Clavis, 2021

Gekke dieren

In dit geluidenboekje maak je kennis met niet zo’n alledaagse dieren: de chimpansee, de zeeleeuw, de zebra, de bever en de pauw. In elke tekening zit een onopvallend knopje verwerkt. Bij een druk op dit knopje laat het dier zijn bijzondere geluid horen! 

Speel- en voorleestips

Laat je kindje op eigen tempo dit boek verkennen. Benoem de dieren, wat ze doen, waar ze zijn, wat er zo bijzonder is aan hen. Wijs je kindje eventueel op het knopje waarop hij zelf kan drukken. Luister naar de geluiden, probeer ze na te bootsen. 
Elk dier in dit boek nodigt uit tot samen bewegen: 
Zwaai je armen heen en weer, net zoals de chimpansee. Laat ze lekker zwieberen en zwabberen naast je lichaam, naar voor en naar achter, naar boven en beneden. Laat je kindje als een aapje op jou klimmen. Speel en ravot als aapjes, en eindig in een heerlijk knuffelmoment. 
De zeeleeuw geeft applaus! Zing en speel: handjes draaien, koekebakkenvlaaien. Handjes draaien, koekenbakkenvis! Wat kan je allemaal met je handen doen? Kriebelen, kietelen, aaien, klappen, tikken, zwaaien, applaus, … Ga samen met je kindje op ontdekking! 
De zebra lijkt wel te zingen en te lachen! Zet je kindje op je rug en gallopeer vrolijk als een zebra door de huiskamer.  
De bever maakt een dam. Haal de blokkendoos erbij en bouw samen met je kindje een dam of een toren, neem er speelgoeddiertjes bij en bouw een huisje voor de diertjes. 
De pauw toont trots zijn verenkleed. Duik de verkleedkoffer in, of drapeer een kleurige sjaal rond je kindje en wandel trots als een pauw rond door de huiskamer.