Huisstijl en media

Boekstart, dat is een hele wereld met een eigen huisstijl en Boekstart-figuurtjes. Naast de illustraties hebben we ook een fotodatabank en zijn er heel wat Boekstart-filmpjes die het Boekstart-programma mee onderbouwen. Verder vind je hier ook downloadbare word-templates voor je communicatie naar ouders. Je kan de tekst aanpassen en het logo van je eigen bib toevoegen. Gebruik ze waar je kan! 

Onze foto's

Op de Boekstart-fotodatabank vind je heel wat beelden van Boekstart-activiteiten, Boekstart in de bib en ouders die voorlezen aan hun baby of peuter. Gebruik de foto's gerust om Boekstart in de kijker te zetten op je website, de sociale media, drukwerk of een artikel in het gemeentelijk infoblad. De foto's zijn gratis te gebruiken. 

Lees meer

Onze filmpjes

Omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden, hebben we heel wat filmpjes gemaakt om het Boekstart-programma te promoten bij partners of om ouders te informeren. Daarnaast hebben we ook filmpjes waarin we je kort tips meegeven over praktische dingen. Hoe gebruik je de Boekstart-groeimeter met de QR-codes? Hoe kan je makkelijk stoffen of plastieken boekjes netjes houden? Laat je inspireren!

Lees meer

Onze communicatiematerialen

Om je op weg te helpen met de communicatie naar ouders, bieden we enkele downloadbare word-templates aan. Je kan de documenten zelf aanpassen en het logo van de bib toevoegen. 
Download hier de modelbrieven voor herinneringsbrieven of klik door naar de vertalingen van de Boekstart-boodschap om anderstalige ouders juist te informeren. 

Lees meer

Meertalige Boekstart-materialen

Wanneer je de Boekstart-boodschap wil overbrengen aan anderstalige ouders, dan vind je hier alvast enkele meertalige materialen die je hierbij kunnen helpen. Zo hebben we de Boekstart-boodschap in verschillende talen op A3-affiches, filmpjes met ondertitelingen, onze groeimeter en nog veel meer. We geven je hier alvast een overzicht. 

Boekstart-kussens, zitzakken en banners

Onze Boekstart-kussens en zitzakken vallen in de smaak bij jong en oud en bieden een gemakkelijke manier om je Boekstart-hoek gezellig in te kleden. Boekstart-gemeenten kunnen de kussens en zitzakken via Iedereen Leest aankopen. 

Boekstart-figuren op Vikureen

Maak van je peuterhoek een heuse Boekstart-plek met de herkenbare Boekstart-figuren. Je kan kiezen uit 17 Boekstart-taferelen die geprint worden op stevig materiaal en met dubbelzijdige tape dus gemakkelijk te bevestigen zijn op muren, ramen, boekenkasten,...