Tip Cover van Kikker is mijn vriendje
Auteur
Max Velthuijs
Uitgeverij
Leopold, 2019

Kikker is mijn vriendje

In dit knisperboekje maken we kennis met Kikker en al zijn vriendjes. Eend neemt Kikker mee op haar rug voor een tochtje op de rivier,  Beer krijgt een bloem van Kikker, Varkentje plukt appels, Haas leest een boek en Rat hengelt naar vis.

Speel- en voorleestips

Een heerlijk knisperboekje dat je baby met al zijn zintuigen kan ontdekken. Mooi afgelijnde tekeningen en felle kleuren trekken de aandacht. En jij benoemt wat er te zien is. Kikker vaart op de rug van Eend (neem de handen van je baby vast en maak golvende bewegingen). Beer loopt achter de vlinder aan (laat je handen fladderen als een vlinder). De vogel pikt in de appel (pikkepik, prik met je vinger in het buikje van je baby). Rat vist (maak blub blub geluiden en tuit je lippen als een vis), …
Neem er de vingerpopjes bij van Kikker & zijn vriendjes. Speel met de vingerpopjes: laat Kikker langs de arm van je baby glijden op de glijbaan, laat Rat springen op de buik van je baby die een trampoline wordt. Laat Varkentje huppelen op de benen van je baby. Laat Eend knabbelen aan de tenen van je baby en laat Beer tuimelen op zijn hoofd. Speel, zing en vertel!