Tip Cover van Mijn kijkboek - De wereld om je heen
Auteur
Little Dutch
Uitgeverij
Mercis, 2022

Mijn kijkboek - De wereld om je heen

Wat zie je in de huiskamer? Wat zie je in de tuin? Wat ontdek je op de boerderij of in de speeltuin? Wat zie je op het strand, in het bos of op de markt? Wat zie en hoor je in het verkeer? De wereld van jonge kinderen wordt steeds groter en groter. Dit aanwijs- en ontdekboek helpt je om al die nieuwe dingen en ervaringen te benoemen.

Speel- en voorleestips

Zoek een gezellig plekje uit om samen dit boek te ontdekken. Laat je kind de bladzijdes zelf omdraaien en volg bij het aanwijzen en benoemen het tempo van je kind. Op de linkerpagina staat een grote zoek- en praatplaat. Op de rechterpagina allemaal voorwerpen die je kan terugvinden op de grote plaat. Maak er een zoekspelletje van! Geef niet enkel zoekopdrachten als ‘waar is de …’ maar maak het spannend door de dingen te omschrijven, zoals: ik zie ik zie wat jij niet ziet… het is rond en het maakt een ‘tik tak tik tak’ geluid (de klok). Of door dingen uit te beelden, zoals de poes die met een blokje speelt. Heb je sommige voorwerpen uit dit boek in huis? Neem deze er dan zeker bij! Speel met de bal, laad samen de wasmand in en uit, maak samen een schilderij met vingerverf, …
Na de ontdekkingstocht doorheen het boek is het misschien wel fijn om ook echt op ontdekking te gaan! Een uitstapje naar het park, de speeltuin of de kinderboerderij.