Vormingsaanbod

Hoe krijg je iedereen in het Boekstart-bad?
Ondersteunings- en professionaliseringsaanbod voor lokale besturen in het kader van Boekstart

Of je nu een geïnteresseerde, startende of ervaren Boekstart-gemeente bent, Iedereen Leest wil elke gemeente zo goed mogelijk ondersteunen om iedereen mee te trekken in het Boekstart-bad. Samen maken we van Boekstart in jouw gemeente een succes!

Tijdens de Boekstart-infosessie krijg je handvaten om de Boekstart-boodschap verder te verspreiden. Je krijgt inzicht in waarom vroege geletterdheid zo belangrijk is en Iedereen Leest licht toe hoe Boekstart nu concreet in elkaar zit. Deze infosessie is interessant voor alle partners binnen je gemeente die bij Boekstart betrokken zijn.

Wil je je kennis over voorlezen aan baby’s en peuters bijschaven? Zoek je nog inspiratie voor een interessante vorming voor de kinderopvang in jouw gemeente? Dan is de Boekstart-vorming ‘Interactief voorlezen aan baby’s en peuters’ misschien wel wat je zoekt.

Met het Boekstart-traject helpen Iedereen Leest en VCOK je op weg om te werken aan een structurele voorleeswerking. Samen met andere kinderdagverblijven leer je meer over hoe je daar aan begint, waar je de tijd vindt en kan je elkaar inspireren op weg naar een sterke (voorlees)omgeving in jouw kinderdagverblijf. 

In deze nieuwe vorming van een halve dag willen we proberen om deelnemers heel concreet op weg helpen om van zo'n voorleesmomentje een succes te maken. We reiken tips en tricks aan en geven vertrouwen om voor te lezen aan deze bijzondere doelgroep.