Boekstart-dag en Boekstart-activiteiten

Op zaterdag 16 mei 2020 organiseert Iedereen Leest de tweede editie van de Boekstart-dag, een uitgelezen moment om je bib om te toveren tot een paradijs voor de allerjongsten! 

Maar Boekstart kan ook naast de Boekstart-dag in jouw bib gevierd worden! Door kleine Boekstart-activiteiten te organiseren, laat je ouders zien dat er voor iedereen wat wils is in de bibliotheek.  Maar Boekstart kan ook naast de Boekstart-dag in jouw bib gevierd worden! Door kleine Boekstart-activiteiten te organiseren, laat je ouders zien dat er voor iedereen wat wils is in de bibliotheek. Ook voor de allerjongsten!

Op zaterdag 18 mei vierden we de eerste editie van de Boekstart-dag. Het werd een succes! Meer dan honderd bibliotheken sprongen op de kar en zagen hun kans om Boekstart extra in de kijker te zetten en jonge gezinnen te ontvangen in de bibliotheek. 

Al heel wat Boekstart-bibliotheken hebben ervaring met het organiseren van activiteiten voor baby's en peuters. We hebben hun praktische tips en tricks voor je verzameld zodat je van je Boekstart-dag een groot succes kan maken. 

Samenwerken werkt. De Boekstart-dag valt in de Week van de Opvoeding. Dat zal ook in de toekomst zo zijn. Daarom is het fijn om samen te werken met partners die in het kader van die themaweek ook al activiteiten organiseren. 

Het programma voor je Boekstart-dag is rond en je wil die volop gaan promoten? Iedereen Leest zorgt voor allerlei materialen waarmee je ouders alvast warm kan maken voor je Boekstart-dag. 

Low budget activiteiten

Op een eenvoudige en kleine manier kan je al heel wat leuke dingen in elkaar steken, zonder grote kosten te maken. Hier vind je alvast enkele laagdrempelige activiteiten waarmee je snel je bibliotheek kan omtoveren tot een paradijs voor de allerjongsten. 

Organisaties inhuren voor je activiteiten

Er zijn steeds meer particulieren en culturele organisaties die zich specifiek richten op de allerjongste doelgroep. Het aanbod en de diversiteit aan activiteiten voor baby's en peuters is groot. Bovendien is er voor ieder wat wils en vind je activiteiten voor elk budget. Een overzicht! 

Boekstart-uurtjein de bib van Wilrijk

Maandelijkse Boekstart-voorleesuurtjes in de bib, het werkt! We gingen op bezoek in Wilrijk waar ze iedere eerste woensdagochtend van de maand Boekstart-uurtjes introduceerden. Bibliothecaris Birgit vertelt over hoe ze zich organiseren en hoe ze ouders informeren. Ouders en vrijwilligers getuigen graag over wat ze er van vinden. Uitproberen is de boodschap!