Tip Cover van Gonnie springt hoog
Auteur
Olivier Dunrea
Uitgeverij
Gottmer, 2019

Gonnie springt hoog

In dit flapjesboek speelt Gonnie met haar vriendjes Gijsje en Ollie. Gonnie springt hoog, Gijsje duikt diep, ze rennen, verstoppen zich en hebben veel plezier samen. Een boek met flapjes en doorkijkgaatjes, dat uitnodigt tot spelen, benoemen en ontdekken.

Speel- en voorleestips

In dit boekje worden speels allerlei tegenstellingen aangeboden. Door de flapjes naar boven, onder of opzij open te klappen, worden deze tegenstellingen extra in de verf gezet.

Hou een gesprekje met je peuter. Kan jij hoog springen, snel rennen of je goed verstoppen zoals Gonnie? Een mooie aanleiding om samen beweegspelletjes binnen en buiten te doen. Zorg voor doeken of dekens om je onder te verstoppen, hoepels om in te springen, touwen om over te springen, .. Maak een parcours en geef je peuter korte opdrachtjes: spring in de hoepel, over het springtouw, verstop je onder de deken, … en speel, spring, ren mee met je peuter. Benoem wat je je peuter ziet doen en moedig hem aan. Doe zelf ook mee!
Zeg dit versje (of zing het) en beeld ondertussen samen uit:


Gansje Gonnie springt heel hoog
houdt haar pootjes zo heel droog.
Gansje Gonnie rent heel snel
Pluimpjes wapperen op haar vel.
Gansje Gonnie speelt heel graag
is nu moe en stapt heel traag.
Gansje Gonnie begint te gapen
zoekt haar bed om te gaan slapen…

Van Gonnie en haar vriendjes bestaan er ook hand- en vingerpopjes. Je kan ze ook zelf haken! Zo kan je het verhaal helemaal naspelen…